Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2015

Δευτερα 2/11/2015 Σεμινάριο φυσαρμόνικας με τους Χρήστο Πολύδωρο & Νίκο Σκιαδόπουλο / EIΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΔΙΑΤΟΝΙΚΗ ΦΥΣΑΡΜΟΝΙΚΑ: ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ


Στο σύντομο αυτό σεμινάριο θα παρουσιαστεί η ιστορία και η τεχνική ενός «παρεξηγημένου» οργάνου: της διατονικής φυσαρμόνικας. 
Από τη γέννησή της στη Γερμανία των τελών του 19ου αιώνα μέχρι την ευδοκίμησή της στις Η.Π.Α., η διατονική φυσαρμόνικα εξελίσσεται από όργανο-παιχνίδι σε όργανο-σύμβολο του blues, κατακτώντας σήμερα το επίπεδο ενός κανονικού χρωματικού οργάνου με τρεις οκτάβες. 
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα γίνει εκτενής αναφορά στους καινοτόμους μουσικούς που συνέβαλαν στην εξέλιξη του οργάνου, και θα παρουσιαστούν ζωντανά οι βασικές τεχνικές και διάφορα ηχητικά χαρακτηριστικά του οργάνου και του τεχνικού του εξοπλισμού.

Ο Χρήστος Πολύδωρος σπούδασε μουσική και άλτο σαξόφωνο. Ασχολείται με τη διατονική και τη χρωματική φυσαρμόνικα πάνω από 30 χρόνια. Δραστηριοποιείται στο χώρο της jazz και του blues, έχοντας εκτενή συμμετοχή στην ελληνική δισκογραφία και μετρώντας πολλές συνεργασίες με τραγουδιστές, τραγουδοποιούς και συνθέτες της χώρας.

Ο Νίκος Σκιαδόπουλος ασχολείται με τη φυσαρμόνικα (διατονική και όψιμα με τη χρωματική) πάνω από 20 χρόνια. Υπήρξε μέλος των Blues Cargo με τους οποίους εξακολουθεί να συνεργάζεται και σήμερα. Είναι μέλους του πειραματικού ηλεκτρικού-ηλεκτρονικού trio Dog Beat.

Μουσικό Στέκι Ιλίου
Αγ. Φανουρίου 99
(2ος όροφος πολιτιστικού κέντρου Ιλίου)
Είσοδος ελεύθερη
Ώρα 21:00 - 23:30
Χάρτης για Μουσικό Στέκι: http://binged.it/QBlkWl
*Η είσοδος στις παραστάσεις είναι ελεύθερη ενώ αξίζει να σημειωθεί πως όλοι οι καλλιτέχνες συμμετέχουν αφιλοκερδώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου