Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015

Δευτέρα 2/3/2015 Ηρακλής & Λερναία Ύδρα & Παρουσίαση Βιβλίου "Gigan" @ Μουσικό Στέκι Ιλίου


Ακολουθούν Δελτία Τύπου για Gigan & «Ηρακλής & Λερναία Ύδρα»

Προλογίζουν: Γιάννης Κόρμπος (εικαστικός) & Χρ. Τσούκας ( συγγραφέας, ποιητής)
Ανάγνωση κειμένου: Βίκη & Εύα Βαρβαδούκα
- Gigan είναι το δεύτερο βιβλίο του Ηρακλή Τριανταφυλλίδη, μετά τον «Ονειροταξιδευτή», ένα μυθιστόρημα φιλοσοφικής φαντασίας που εκδόθηκε το 2004 από τις εκδόσεις Παπαϊωάννου. 
Από το αγαπημένο του είδος, την φανταστική λογοτεχνία, έχουν δημοσιευτεί πολλά διηγήματα και νουβέλες του σε περιοδικά και εφημερίδες.
Σαν φοιτητής για κάποιο διάστημα έγραφε ευθυμογραφήματα, παράξενα διηγήματα, χρονογραφήματα, κ.ά., που δημοσιεύονταν με ψευδώνυμα, σε οικογενειακά περιοδικά.
Το Gigan με υπότιτλο: Το δίκιο του ισχυρού, είναι ένα βιβλίο με ιστορίες φιλοσοφικής φαντασίας
Η ιδέα για την έκδοση αυτού του βιβλίου, είναι του προέδρου της ΕΜΣΕ, που όταν διάβασε το «Όρεξον», μια νουβέλα του Ηρακλή στο ένθετο περιοδικό Εννέα της Ελευθεροτυπίας (τεύχος 488/2-1-2010),  του πρότεινε να ετοιμάσει μια συλλογή για να εκδοθεί από την «Πολιτιστική Δράση» της ΕΜΣΕ.
Παρ’ όλο που ήταν θεματικά ομαδοποιημένες οι ιστορίες, έγινε ένα απάνθισμα, για να γίνει το βιβλίο πιο προσιτό και στους μη ειδικούς του είδους.
Έτσι περιέχονται ιστορίες που γράφτηκαν από τα πρώτα συγγραφικά χρόνια μέχρι τα πιο πρόσφατα, αλλά έχουν ένα κοινό παρονομαστή: Να παροτρύνουν τον άνθρωπο να βρει τις κρυμμένες δυνάμεις του, εισχωρώντας στη συμπαντική γνώση που περιέχεται στο κύτταρό του και να αποφύγει τις παγίδες του γιγαντισμού και της αλαζονείας.

----------------------------------------------------------------------------------

«Ηρακλής & Λερναία Ύδρα»
Ένα μουσικό σχήμα Progressive Rock με έντονα Ethnic Jazz στοιχεία που εναρμονίζονται και πλέκουν ένα πολύμορφο πρωτότυπο άκουσμα.
Η μεγάλη μουσική εμβέλεια του γκρουπ συμβαδίζει με τον Ελληνικό ποιητικό στίχο και τα κοινωνικά, οικολογικά και ανθρώπινα θέματα που πραγματεύεται.
Εμφανίστηκε και δισκογράφησε κυρίως στις δεκαετίες ’70 και ’80.
Το 2007 ο Ηρακλής επανίδρυσε το γκρουπ έχοντας μαζί του δυο παλιά μέλη, τον Μιχάλη Νικολαΐδη (Μπάσο) και τον Βαγγέλη Ευσταθίου (Τύμπανα) και προσθέτοντας την Ειρήνη Τριανταφυλλίδη (Λαγούτο, Τραγούδι, Φυσαρμόνικα) και την Λουΐζα Καλονά (Βιολί, Φωνητικά, Πλήκτρα).
Εμφανίστηκαν σε πολλές συναυλίες και συνεχίζουν μια ανοδική πορεία, αποκτώντας ολοένα και περισσότερους φίλους.


Μουσικό Στέκι Ιλίου
Αγ. Φανουρίου 99
(2ος όροφος πολιτιστικού κέντρου Ιλίου)
Είσοδος ελεύθερη
Ώρα: 21:00 - 23:00
Χάρτης για Μουσικό Στέκι: http://binged.it/QBlkWl

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου