Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Δευτέρα 20/10/2014 Nick Tsiamtsikas Blues Band @ Μουσικό Στέκι Ιλίου


Ο ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΜΤΣΙΚΑΣ ΚΑΙ Η BLUES BAND  ΤΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΥΣΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΜΠΛΟΥΖ ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΤΕΚΙ ΙΛΙΟΥ

Νίκος Τσιαμτσίκας  : Φωνή-κιθάρα
Βαγγέλης Μαγκλάρας : κιθάρα
Δημήτρης Μάλης : μπάσσο
Mr. Ιάκωβος Γκέλιας : τύμπανα

Τα Blues, αν και πασίγνωστο μουσικό ρεύμα, γεννήτορες του σύγχρονου ροκ και συνεχιστές μιας μακράς παγκοσμίου εμβέλειας πολιτιστικής   κληρονομιάς, δεν έχουν στη χώρα μας τιμηθεί αναλόγως με τα συναισθήματα που προκαλούν, όταν ακούγονται στα μπάρ και τα στέκια της πρωτεύουσας ή της περιφέρειας.
Εχουν ωστόσο μια απίστευτη μεταδοτικότητα από όσους τα έχουν ακούσει, γνήσια, ακουστικά  Memphis Tennessee, ή σκληρά ηλεκτρικά Chicago style Rhythm n’ Blues, με τρόπο ώστε να αποκτούν μέρα με την ημέρα περισσότερους και ποιοτικότερους φίλους επαΐοντες και μη.
Εμείς στην Nick Tsiamtsikas Blues Band, mεταδίδουμε με σκληρό, αλλά γνήσιο, σύγχρονο ηλεκτρικό ήχο, σαν ιεραπόστολοι των Blues, με απόλυτο σεβασμό και φοβερή ενέργεια, το παράπονο απο τη ζωή, την απόλυτη αγάπη για τον έρωτα, τη δύναμη του ταπεινού, όπως καταγράφηκε σε τραγούδια σπουδαίων ερμηνευτών και δημιουργών της αμερικάνικης μουσικής σκηνής του Chicago. Δημιουργών κι ερμηνευτών όπως οι  Willie Dixon, Muddy Waters,Buddy Guy, Eric Clapton,B.B. King, Freddie King, Magic Slim, Sonny Boy Williamson, Junior Wells και δεκάδων άλλων αστέρων που τα ονόματα τους γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στη παγκόσμια μουσική ιστορία απο τη δεκαετία του  1950 κιόλας μέχρι σήμερα.
Αυτό που κάνουμε το ζούμε και το μεταδίδουμε. Τα Blues, δεν σε "παίζουν", αν δεν τα παίξεις, δεν είναι μόδα, δεν είναι εμπόριο. Είναι καθαρή μουσική, κρυστάλλινη επαφή, διαυγής τρόπος ζωής, δεν απευθύνεται στις μάζες.
Κάθε live, είναι για μας μια καινούργια εμπειρία, όχι επανάληψη. Το χειροκρότημα των νέων φίλων μας, είναι σαν να πατούμε για πρώτη φορά το φεγγάρι, σαν να βρίσκουμε μπαλάκια  χρυσού στις όχθες  του Mississippi river.
Αρκετά είπαμε, αφήνουμε τα υπόλοιπα στην κιθάρα, στο μπάσο, τα τύμπανα, τις φωνές.
Φυλάξτε χώρο, τα Blues θα πιάσουν την καλύτερη θέση στην καρδιά σας.

Μουσικό Στέκι Ιλίου
Αγ. Φανουρίου 99
(2ος όροφος πολιτιστικού κέντρου Ιλίου)
Είσοδος ελεύθερη
Ώρα 21:00 - 23:30
Χάρτης για Μουσικό Στέκι: http://binged.it/QBlkWl

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου