Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2012

ΔΕΥΤΕΡΑ 10/12/2012 - Ο3 JAZZ TRIO + ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΓιώργος Σταυρουλάκης: Κιθάρα
Μιχάλης Ευδαίμων: Ηλ. μπάσο
Δημήτρης Κλωνής: Τύμπανα


Επίσης ο Ντραμερ Δημήτρης Κλωνής και ο Μιχάλης Ευδαίμων (Ηλεκτρικό Μπάσο) σε ενα σεμιναριο που αφορά το brushwork για ντράμερ και την Οργάνωση της Μουσικής Πληροφορίας για καθε μουσικό.
Οι O3 είναι ένα κιθαριστικό jazz trio με ύφος, διάθεση και ηχοχρώματα που ανήκουν στο ευρύ φάσμα της σύγχρονης jazz. Εμπνευσμένοι από την καλλιτεχνική διάθεση και δημιουργικότητα σύγχρονων τριμελών σχημάτων όπως αυτά των Adam Rogers, Tim Miller και Kurt Rosenwinkel, οι O3 επιδίδονται στην απόδοση τόσο δικών τους συνθέσεων όσο και jazz standards του κλασσικού και του μοντέρνου ρεπερτορίου, διαμορφωμένες με το δικό τους ήχο, άποψη και αισθητική.
Η μουσική τους χαρακτηρίζεται από δυναμισμό και μελωδικότητα και δίνουν έμφαση στην σύνθεση και στην μεταξύ τους αλληλεπίδραση, προσδίδοντας μεγάλο εύρος δυναμικών και μουσικών χρωμάτων με προφανείς επιρροές από σύγχρονους jazz καλλιτέχνες όπως οι: Adam Rogers, Steve Swallow, Eric Harland, Tim Miller, Kurt Rosenwinkel.
Από τη μόρφωση τους τον Μάιο του 2012, οι O3 έχουν κινήσει το ενδιαφέρον της εγχώριας jazz σκηνής, τόσο λόγω της μουσικής τους όσο και για την εκπαιδευτική δράση των μελών τους, συμμετέχοντας ήδη σε εγχώρια art και jazz festivals (Vaultage Open September, World Jazz Festival 2012, 1st YouGroove Festival).
Οι O3 ετοιμάζονται να ηχογραφήσουν τον 1ο τους δίσκο στα τέλη Γενάρη του 2013, έχοντας ως προπομπό της κυκλοφορίας τους μια jazz διασκευή του «Teardrop» των Massive Attack η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει μες στο Δεκέμβρη του 2012.

Γιώργος Σταυρουλάκης Κιθάρα
Ο Γιώργος Σταυρουλάκης, γνωστός και ως Τράγος, γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα. Σε ηλικία 15 ετών ξεκινά την επαφή του με την κιθάρα συλλέγοντας γνώση από βιβλία και παίζοντας μαζί με δίσκους. Αρκετά αργότερα ξεκινά ιδιαίτερα μαθήματα με τον Γιάννη Εκμεκτσόγλου και τον Γιώτη Σαμαρά, εμβαθύνοντας στο jazz ιδίωμα ενώ ταυτόχρονα βάζει σε τάξη τα ετερόκλητα μουσικά του ακούσματα (rock, funk, prog metal, fusion και jazz).
Ταυτόχρονα με τη φοίτηση του στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Σχολή Πολιτικών Μηχανικών), φτιάχνει τους Tidal Flood, μια instrumental prog-rock μπάντα στα χνάρια των Ozric Tentacles η οποία και δέχεται μεγάλης αποδοχής τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό ενώ από το 2006 συμμετέχει σε πολυάριθμα jazz σχήματα παίζοντας με σπουδαία ονόματα της εγχώριας jazz σκηνής μεταξύ των οποίων ο Κώστας Κωνσταντίνου, Γιώργος Γεωργιάδης, Σεραφείμ Μπέλλος, Παντελής Μπενετάτος και άλλοι.
Έχει κάνει ιδιαίτερα μαθήματα με τον Mikkel Ploug και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια από Kurt Rosenwinkel, John Scofield, Kenwood Dennard, Allan Holdsworth και Scott Henderson.
Αυτή την περίοδο η μουσική του δραστηριότητα αφορά ζωντανές εμφανίσεις και ηχογραφήσεις με τους The Burning Sticks, μια ανερχόμενη Ελληνική ροκ μπάντα καθώς και επιλεγμένα jazz σχήματα.

Μιχάλης Ευδαίμων Ηλεκτρικό Μπάσο
Ο Μιχάλης Ευδαίμων γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Έκανε μαθήματα με τον Γιώτη Κιουρτσόγλου, τον Γιώργο Φακανά και τον Antony Jackson. Clinics από τους Tom Kenedy, Victor Wooten, Mike Stern, Billy Sheehan.
Έχει συνεργαστεί με τους: Χρήστο Θηβαίο, Άννα Λινάρδου, Τάκη Μπουρμά, Νίκο Ζούδιαρη, Αποστόλη Ρίζο, Nότη Μαυρουδή, Χριστόφορο Κροκίδη, Μίλτο Πασχαλίδη, Κώστα Λεμονίδη, Alex Foster, 48 ώρες, Αποστολία Ζόη, Βάσω Δημητρίου, Στέφανο Δημητρίου, Μαρινέλλα, Γιώργος Θεοφάνους, και πολλούς άλλους.
Δισκογραφία
Αποστόλης Ρίζος – Φυσαλίδα (2001)
Γιάννης Ράπτης –Trip (2004)
Κώστας Λεμονίδης - Κάπως αμήχανα... (2004)
Γιάννης Ράπτης – The Circle (2005)
Christos Stylianou – Tales of Love (2007)
Jazznovation – Jazznovation (2008)
Νότης Μαυρουδής – Στου Χρόνου τις καταπακτές (2011)
Μίλτος Πασχαλίδης - Ξένοι σ’ έναν τόπο που αλλάζει (2012)
Ολοκλήρωσε το πρώτο του βιβλίο “Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ”.
Διδάσκει στο Δημοτικό Ωδείο Πειραιά, συνεργάζεται με το Ωδείο Φακανάς και διδάσκει σε ιδιαίτερα μαθήματα μπάσο, τζαζ αρμονία και θεωρία, τα τελευταία 8 χρόνια ενώ έχει μακρόχρονη θητεία στις σημαντικότερες σκηνές της Ελλάδας με ποικίλα σχήματα όπως jazz standards trio, latin trio, free jazz, funk, soul, rock, pop, fusion και ελληνικό έντεχνο.
Χρησιμοποιεί Gamma Guitar Workshop 4χορδο ηλ.μπάσσο (Hermes model).
Χρησιμοποιεί WaterFall chorus/vibrato & Delay Lama JAM PEDALS.

Δημήτρης Κλωνής Τύμπανα
Ο Δημήτρης Κλωνής γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα. Σε ηλικία 14 ετών ξεκινά την σπουδή του στα drums κοντά στον Πέτρο Δαχτυλίδη και εν συνεχεία με τον Γιάννη Φλώρο, όπου και διδάσκεται την σπουδαία ‘ντραμιστική’ κληρονομιά που άφησε ο μεγάλος Alan Dawson.
Το 2010 και μετά την αποφοίτησή του από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Σχολή Ηλεκτολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών), εισέρχεται ταυτόχρονα στο Conservatorium van Amsterdam και Rotterdam Jazz Academy (Codarts). Σπουδάζει για πολύ μικρή χρονική περίοδο στο πρώτο, όπου και παρακολουθεί μαθήματα με τους Lucas Van Merwijk, Maurcel Serierse και Victor Oskam.
Έχει παρακολουθήσει κύκλο μαθημάτων jazz αρμονίας με καθηγητή τον Γρηγόρη Μπάτση.
Είναι κάτοχος Πτυχίου Αρμονίας (2009) και πτυχίου αντίστιξης (2012) με καθηγητή τον Ορέστη Χατζηνάκη.
Σεμινάρια και ιδιαίτερα μαθήματα με Adam Nusbaum, Jojo Mayer και Αkira Jimbo.
Έχει μοιραστεί την σκηνή με σπουδαία ονόματα της εγχώριας jazz σκηνής όπως Τάκης Πατερέλης, Γιώργος Κοντραφούρης, Γιώτης Σαμαράς, Κώστας Κωνσταντίνου, Δημήτρης Σεβδαλής, Βάσω Δημητρίου καθώς και με ξένους καλλιτέχνες όπως Femi Temowo (Roots, Amy Winehouse), Michael Weisberger (Milo Z), Yoel Soto, Adedeji Adetayo, Aline de Lima.
Τέλος, έχει συνεργαστεί με τους Φοίβο Δεληβοριά, Μάρθα Φριντζήλα και Πέτρο Θεοτοκάτο. Αυτή την περίοδο ζει στην Αθήνα όπου και εργάζεται σαν full-time μουσικός παίζοντας με πληθώρα σχημάτων, ηχογραφώντας και διδάσκοντας.

Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ
Ο στόχος του σεμιναρίου είναι να:
- Γνωρίσουν οι συμμετέχοντες το πώς λειτουργεί το σημαντικότερο όργανο του σώματός τους, ο εγκέφαλός.
- Μεταδωθούν με εύληπτο τρόπο βασικές θεωρίες που αφορούν την απόκτηση δεξιοτήτων, της λειτουργίας της αντίληψης και της δημιουργικότητας.
- Τονιστεί η σημαντικότητα της σχέσης του μαθητή και του καθηγητή και να οριστεί η πραγματική φύση αυτής της σχέσης.
- Δημιουργηθεί εξοικείωση με την οργάνωση πληροφοριών με στόχο την αποδοτικότερη απορρόφηση της γνώσης που αποκτάται στο ωδείο.

Το περιεχόμενο του σεμιναρίου αφορά:
- Μαθητές - Αρχάριους και προχωρημένους. Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται είναι κατανοητές και παρουσιάζονται με απλό τρόπο ώστε σε οποιοδήποτε επίπεδο και να βρίσκεται ο μαθητής, να μπορεί να κατανοήσει και να τις χρησιμοποιήσει.
- Μαθητές όλων των μουσικών οργάνων. Ο τρόπος λειτουργίας του μουσικού εγκεφάλου αφορά όλους τους μουσικούς και όχι μόνο τους μπασίστες.
- Καθηγητές που δεν γνωρίζουν και θέλουν να έρθουν σε επαφή με τον τομέα της γνωστικής ψυχολογίας που αφορά την σύγχρονη παιδαγωγική.

Το σεμινάριο θα καλύψει θέματα όπως:
- Γνωρίζοντας τα βασικά χαρακτηριστικά του εγκεφάλου του μουσικού.
- Πώς λειτουργεί ο εγκέφαλος του μουσικού.
- Ο μηχανισμός της αντίληψης.
- Πώς αποκτούμε μουσικές δεξιότητες.
- Η μάθηση και η οργάνωση.
- Πως οργανώνω την μελέτη μου.

Η οργάνωση της μουσικής πληροφορίας.
- Διαστήματα
- Τριάδες
- Τετράφωνα ακόρντα
- Κλίμακες
- Κλίμακες και ακόρντα

Μαζευόμαστε 7:30 - Ξεκινάμε & παίζουμε 9:00 εως 11:00
Μουσικό Στέκι Ιλίου
Αγ. Φανουρίου 99 Ίλιον
2ος όροφος πολιτιστικού κέντρου Μελίνα Μερκούρη
Είσοδος ελεύθερη
Χάρτης για Μουσικό Στέκι: http://binged.it/QBlkWl

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου